Tarkennus median uutisointiin asuntokaupan selvityshankkeesta

Mediassa uutisoitiin näyttävästi viime viikolla Kosteus- ja hometalkoot -ohjelman yhteydessä tehtävästä asuntokaupan selvityshankkeesta. Hankkeen tavoitteena on tutkia keinoja sekä ostajan että myyjän turvan parantamiseksi varsinkin asuinkiinteistöjen kaupan yhteydessä. Mitä nämä keinot tulevat olemaan, on vasta selvityksen ja kehityksen alussa.

 

Useammasta uutisesta sai sen käsityksen, että Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikön Juhani Pirisen mielestä kuntotarkastusten tekijöiden pitäisi joutua vastuuseen rakennusten vaurioista silloin, kun asunnosta paljastuukin kaupanteon jälkeen vikoja. Kosteus- ja hometalkoot ei ole uutisessa esitetyn väitteen takana eikä ole sellaista esittänyt. Kuntotarkastaja ei ole aiheuttanut rakennusten homevaurioita, eikä siten voi olla niistä vastuussakaan. Kuntotarkastaja voi vastata ainoastaan oman työsuorituksensa laadusta.  

 

Virheellinen lause syntyi STT:n siteeratessa omassa jutussaan väärin Helsingin Sanomien alkuperäistä uutista. Virhe oikaistiin myöhemmin STT:n toimesta ja asia on kunnossa. Kosteus- ja hometalkoot kiittää STT:tä hyvästä yhteistyöstä asian hoitamisessa.