Talkooväki työmaakokouksessa Tampereella


Kosteus- ja hometalkoiden vuotuinen työmaakokous pidettiin Tampereella 29.-30.9. Viime vuoden tapaan sali oli lisäpaikkoja myöten täynnä ja keskustelu vilkasta. Ympäri Suomen saapunut asiantuntijajoukko edusti koko alaa tutkimuksesta opetukseen, korjaamiseen ja kiinteistönpitoon. Tapahtuman avannut ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka korosti puheessaan talkoiden merkitystä osana maamme mittavaa korjausrakentamisen haastetta. Suomen rakennuskannasta suuri osa on peruskorjausvaiheessa ja edessä korjausrakentamisen vuosikymmenet. Urakan myötä on tilaisuus vaikuttaa talojen terveellisyyden ohella myös mm. rakennusten energiatehokkuuteen sekä koko korjausalan osaamisen kehittämiseen.

Yleisen työmaakatsauksen ohella päivien aikana esiteltiin tarkemmin viisi kiinnostavassa vaiheessa olevaa talkoohanketta. Talkooväki antoi oman arvokkaan panoksensa hankkeiden jatkotyöstämiseen ryhmissä pohdittujen kehitysehdotusten myötä. Vilkas ja polveileva keskustelu poiki runsaasti ideoita ja myös uusien yhteistyömuotojen alkuja. Vaikka yhteistä työkalupakkia vielä rakennetaan, todettiin yksituumaisesti viestinnän olevan avainasemassa talkoiden saavutusten viemisessä käytäntöön. Viestintään jokaisen on helppo osallistua kertomalla talkoiden sanomaa eteenpäin: korjaa ennen kyyneleitä ja kosteus- ja homevauriot voidaan ehkäistä koko ketjun yhteistyöllä. Tukea ja työkaluja viestintään löytyy myös talkoiden puolesta.

Tapaamisen myötä saimme mukaan myös uutta innokasta talkooväkeä kiinteistövälitys- ja isännöintipuolelta - tervetuloa mukaan ja ensi vuonna tavataan taas koko porukan voimin!

Hannele Pokan puheen voitte lukea täältä.

Lue tapahtuman lehdistötiedote.