Kosteus- ja hometalkoot hakee kumppania kansalaisille suunnattuun verkkoviestintään

YHA Kuvapankki / Reijo Tyviö


Kosteus- ja hometalkoiden kansalaisviestintä käynnistyy laajamittaisesti vuonna 2012. Nyt talkoot hakee kumppania ensisijaisesti omakotiasujille suunnattujen internet-sivujen ja asiantuntijoille tarkoitetun sähköisen oppimisympäristön toteutukseen.

Suomessa on lähes 1,1 miljoonaa omakotitaloa, joissa on yhteensä noin 2,7 miljoonaa asukasta. Tärkeänä osana talkoiden toimenpideohjelmaa on erilaisten kiinteistön omistajien aktivoiminen huolehtimaan omaisuudestaan ja ennalta ehkäisemään kosteus- ja homevaurioita sekä ennakoimaan tulevia korjaustoimenpiteitä. Omakotiasujat ovat viestinnän tärkeimpiä kohderyhmiä.

Tavoitteena on luoda käyttäjälähtöinen ja visuaalisesti houkutteleva verkkosivusto. Sivuston avulla pyritään lisäämään rakennusten ennakoivaa kosteusteknistä ja muuta huoltoa niin, että kosteus- ja homevauriot ja muut sisäilmaongelmat vähenevät merkittävästi. Toisena tärkeänä tavoitteena on lisätä omakotitalokauppoihin ryhtyvien, sekä ostajien että myyjien, ymmärrystä kosteus- ja homevaurioista ja rakennusten muista vaurioista tai virheistä.

Internet-sivuston yhteyteen laaditaan asiantuntijaryhmien koulutukseen tarkoitettu oppimisympäristö, joka hyödyntää sivuston esittelemää perusinformaatiota.

Kansallinen hankintailmoitus löytyy osoitteesta http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2011-026800/
Tarjousten määräaika on 25.11.2011 klo 16.00.