Tuoreiden rakennusterveysasiantuntijoiden opinnäytteissä mukana talkootöitä


Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa esiteltiin tusina vasta valmistuneiden rakennusterveysasiantuntijoiden lopputöitä 20.4. pidetyssä seminaarissa. Opinnäytteissä pureuduttiin laaja-alaisesti rakennusten terveellisyyttä koskeviin aiheisiin. Osa tuoreista lopputöistä tehtiin yhteistyössä Kosteus- ja hometalkoiden kanssa.

Aiheina nyt valmistuneiden rakennusterveysasiantuntijoiden lopputöissä olivat muun muassa rakennusten kunto- ja ilmanvaihtotutkimukset, sisäilman laatu sekä energiatehokkuus. Osana Kosteus- ja hometalkoiden laajaa koulutuksen ja pätevöitymisen hankekokonaisuutta toteutettiin mm. tutkimusinsinööri Petri Hartikaisen homevaurioituneen rakennusmateriaalin puhdistusohje sekä Kotkan kaupungin terveystarkastajan Risto Karnaatun ja Kouvolan kaupungin ympäristöterveystarkastajan Reijo Pesosen terveystarkastajille laatima ohje piilevien kosteusvaurioiden terveyshaittojen tutkimisesta.

Lopputöistä ja hankekokonaisuudesta vastaa FT, rakennusinsinööri Helmi Kokotti Itä-Suomen yliopistosta. "Nyt valmistuneet lopputyöt ovat syntyneet poikkitieteellisissä opiskelijaryhmissä, ja osa töistä kattoikin aiheitaan erittäin laajasti. Koulutukseen on osallistunut opiskelijoita eri ammattikunnista aina biologian tohtoreista rakennusinsinööreihin ja terveydensuojeluviranomaisista kunto- ja sisäilmatutkijoihin. Yhdessä toimittaessa syntyy ymmärrystä myös eri ammattialan edustajien toimintaan kentällä", Helmi Kokotti korostaa.

Lopputyöt esiteltiin 20.4. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella pidetyssä rakennusterveysasiantuntijakoulutuksen päätösseminaarissa.

Tutustu lopputöihin täällä.

Lisätietoa koulutuksesta:

Itä-Suomen yliopisto / Aducate

Helmi Kokotti, RI/FT, suunnittelija
Kosteus- ja hometalkoot, Koulutuksen ja pätevöitymisen hankekokonaisuus
Itä-Suomen yliopisto
puh. 050 4060 389
helmi.kokotti(at)uef.fi