Talkoot mukana asuntomessuilla

 

Talkoot ovat mukana heinä-elokuun vaihteessa Tampereella järjestettävillä asuntomessuilla yhdessä RKL:n ja Sisäilmayhdistyksen kanssa.

RKL:n messupisteellä teemana on pientalotyömaan materiaalien suojaaminen ja rakentamisen aikainen kosteudenhallinta.
"Meillä on ollut asuntomessuilla neuvontapiste jo 90-luvulta lähtien. Tampereella pysäytämme ihmisiä tutustumaan aiheeseen kuvataulusarjan avulla ja asiantuntijat pisteellämme neuvovat miksi ja miten materiaalit suojataan. Pientalotyömailla rakennusmateriaalia ei olla totuttu käsittelemään samaan tapaan kuin ammattimaisessa rakentamisessa. Moni ei tule ajatelleeksi, että materiaalien ja rakenteiden kastuminen voi olla lähtökohtana kosteus- ja homevaurioille", RKL:n toimitusjohtaja Ahti Junttila muistuttaa.

RKL järjestää Tampereen asuntomessujen yhteydessä 9.8. myös perinteisen Rakennusasiantuntijapäivän, joka tarjoaa lisäkoulutusta siitä kiinnostuneille. "Myös RKL Raatiasiantuntijoille kyseisessä koulutusviikonlopussa tulee olemaan paljon kosteus- ja homeasiaa", Junttila lupaa.

Talkoot näkyvät messuilla myös uuden ajan pilottikohde Hyvinvointikodissa, jonka yhteen huoneeseen rakennetaan Sisäilmayhdistyksen sisäilmainfopiste. Pisteessä ovat talkoiden ohella mukana Allergia- ja astmaliitto, Hengitysliitto, Säteilyturvakeskus sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Piste on auki koko messujen ajan ja 14 päivänä eri organisaatioiden asiantuntijat neuvovat messukävijöitä sekä jakavat tietoa maksutta.

Tutustu messuihin tarkemmin täällä.