Rakennustietopalkinto Kosteus- ja hometalkoille

 

Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus päätti yksimielisesti myöntää tänä vuonna UICB:n rakennustietopalkinnon Kosteus- ja hometalkoot -ohjelmalle sekä hankkeeseen osallistuneelle laajalle talkooväelle tunnustuksena toiminnan tavoitteista maamme rakennuskantaa piinaavien kosteus- ja homeongelmien poistamiseksi.

UICB:n rakennustietopalkinto jaettiin tiistaina 9.10.2012 FinnBuild-messuilla. Palkinnon vastaanottivat talkoiden ohjausryhmän puheenjohtaja, rakennusneuvos Helena Säteri ja ohjelmapäällikkö, tekniikan tohtori Juhani Pirinen.

Kuvassa palkinnon luovuttaneet Rakennustieto Oy:n toimitusjohtaja Matti Rautiola, Rakennustietosäätiön hallituksen puheenjohtaja Aki Davidsson sekä talkoiden ohjemapäälliikö Juhani Pirinen

Talkoiden ydin on viestintä, jonka avulla pyritään vaikuttamaan niin tietoon, osaamiseen kuin asenteisiinkin koko kiinteistönpidon ketjussa. On upeaa, että talkooväen tekemä arvokas työ huomataan. Olemme saavuttaneet yhteisen näkemyksen ja tahtotilan kosteus- ja homeongelman ratkaisemiseksi ja uskon, että tämä kantaa pitkälle", ohjelmapäällikkö Pirinen kiitti.

UICB (Union International des Centres du Batiment) on vuonna 1958 perustettu järjestö, johon kuuluu 25 rakennuskeskusta ympäri maailmaa. UICB:n Rakennustietopalkinto on jaettu vuodesta 1978 lähtien ja Suomessa 1980 lähtien. Suomessa sen jakaa Rakennustietosäätiö RTS joka toinen vuosi tunnustuksena henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka toiminnallaan on merkittävästi vaikuttanut korkeatasoisen tiedonvälityksen kehittymiseen rakennusalalla. Lisätietoa UICB.stä.

Palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna toimitusjohtaja Ahti Junttila, asiamies Reijo S. Lehtinen, tekninen johtaja Ilpo Peltonen ja arkkitehti Aki Davidsson (puheenjohtaja).