Tunne talosi, turvaa kauppasi - Uusi opas myyjän ja ostajan avuksi kiinteistökauppaan

 

Suomessa on jatkuvasti vireillä satoja asunto- ja kiinteistökauppariitoja, joiden taustalla on kosteus- tai homevaurio. Kosteus- ja hometalkoot on julkaissut uuden käytännönläheisen oppaan, joka pyrkii lisäämään kiinteistökaupan turvaa niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta. Suomalaisen kiinteistönvälitysalan toimijoita laajasti edustava Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto suosittelee oppaan ottamista mukaan kiinteistökaupan vakiomateriaaleihin.

Eri arvioiden mukaan joka neljännessä Suomen yli miljoonasta omakotitalosta on kosteus- ja homevauriosta tai sellaisen ennaltaehkäisemisestä johtuva välitön korjaustarve. Korjaustarve ilmenee usein ikävänä yllätyksenä kiinteistökaupan yhteydessä. Tyypillisin riitatilanne syntyy, kun kaupanteon jälkeen rakennuksessa ilmenee vika tai vaurio, josta osapuolet eivät ole ennen kaupantekoa tienneet.

Osana Kosteus- ja hometalkoiden kaksivuotista Asuntokaupan turvan parantaminen -hanketta on tuotettu uusi Tunne talosi, turvaa kauppasi -opas. Laajan asiantuntijajoukon yhteistyönä laatima opas antaa ostajalle ja myyjälle tiiviissä paketissa perustiedot kiinteistönkuntoa koskevista kysymyksistä kaupanteon yhteydessä. Oppaassa kerrotaan myös kuntotarkastuksesta kiinteistön kunnon selvittämismenetelmänä, sekä kosteus- ja homevaurioihin ja kiinteistön laatuvirheisiin liittyvistä juridisista seikoista.

Asuntokaupan turvan parantaminen -hankkeen loppuraportti julkaistaan 13.2.

Tunne talosi - turvaa kauppasi opas luettavissa ja ladattavissa täältä.

Lehdistötiedote

Tunne talosi - turvaa kauppasi oppaan kansikuva ladattavissa täältä.

Lisätietoja:

Asuntokaupan turvan parantamisen hankekokonaisuus:
Tiina Koskinen-Tammi, Asianajotoimisto Alfa Oy
Puh. 050 593 5545, tiina.koskinen-tammi(at)alfalaw.com

Kosteus- ja hometalkoot
Juhani Pirinen, ohjelmapäällikkö
Puh. 050 572 6351, juhani.pirinen(at)ymparisto.fi