Homeongelmat historiaan -kiertue tuo kaivattua hometietoa kuntiin

 

Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamat taloudelliset ja terveydelliset haitat herättävät kasvavaa huolta erityisesti kunnissa. Vaurioita on suhteellisesti eniten kuntien omistamissa rakennuksissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa. Kosteus- ja hometalkoot ohjaa yhteistyössä Kuntaliiton kanssa kuntapäättäjiä saamaan kosteus- ja homeongelmat hallintaan kesäkuussa alkaneella laajalla Homeongelmat historiaan -koulutuskiertueella.

Riittämätön hoito- ja kunnossapito sekä viivästyneet korjaukset ovat synnyttäneet arvion mukaan 30–50 miljardin euron korjausvelan rakennuskantaamme. Korjausvelka on usein yhteydessä sisäilmaongelmiin. Suhteellisesti eniten kosteus- ja homevaurioita on kuntien omistamissa rakennuksissa. Vakavien kosteus- ja homevaurioiden terveyshaittakustannukset ovat 450 miljoonaa euroa vuodessa. Merkittävästi vaurioituneissa kouluissa ja päiväkodeissa on päivittäin 172 000 – 259 200 käyttäjää*.

Kosteus- ja hometalkoot aloitti yhdessä Kuntaliiton kanssa kesäkuussa Homeongelmat historiaan -kiertueen, joka on tarkoitettu kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston jäsenille sekä kuntien teknisen toimen asiantuntijoille. Kiertueen ensimmäinen tapahtuma pidettiin Kokkolassa 4.6. Ensi vuoden loppuun jatkuva kiertue ulottuu lähes 30 paikkakunnalle ja sen käytännön järjestelyistä vastaa Finnish Consulting Gorupin (FCG) koulutuspalvelut.

Syksyllä 2013 Homeongelmat historiaan -kiertue jatkuu seuraavilla paikkakunnilla:

  • Pori 18.9.
  • Tampere 19.9.
  • Kouvola 14.10.
  • Lappeenranta 15.10.
  • Mikkeli 16.10.
  • Jyväskylä 17.10.

Tilaisuudet järjestetään iltapäivätilaisuuksina kello: 14.30 - 18.00. Osallistumismaksu on 60 euroa/henkilö (+ alv 24%) Tarkista kiertueen paikkakunnat ja ajankohdat täältä. Kirjoita hakukenttään "Homeongelmat historiaan" ja saat näkyviin kaikki kiertuepaikkakunnat ja ajankohdat. Ilmoittaudu mukaan sinua lähimpänä olevaan!

Lisätietoja:

Kiertuetiedot:
Milla Toivonen, koulutuspäällikkö
Puh. 0400 867 703, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Kuntaliitto
Esko Korhonen, erityisasiantuntija
Puh. 050 361 1781, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

*Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintö, toukokuu 2013