Työmaan kosteussuojaus on tärkeää

 

Rakennustyömaiden kosteussuojaus on tärkeää, jotta ennaltaehkäistään kosteus- ja homevaurioiden syntyminen rakennusmateriaaleissa. Työmaiden kosteussuojaukseen on tänä vuonna syntynyt RATU-kortti sekä sen tueksi rakennusalan ammattilaisille ja omakotitalonrakentajille suunnattu diasarja. Talkoohankkeeseen osallistuivat Mittaviiva Oy sekä Talonrakennusteollisuus ry ja Rakennustietosäätiö.

Rakennustyömaiden sääsuojaus -ohjekortti (Ratu S-1232) on tarkoitettu tuotannonsuunnitteluun ja -ohjaukseen ennen rakentamista, turvallisten ja laadukkaiden menetelmien esittelyyn rakentamisen aikana ja hyvän rakennustavan mukaiseen toiminnan opetukseen ja oppimiseen. Ohjeessa esitetään eri rakennusmateriaalien suojaukseen soveltuvia ratkaisuja, joiden avulla voi arvioida tarvittavia toimenpiteitä rakenteilla olevassa kohteessa. Ohjekorttia käyttävät mm. työmaiden johto, rakennusliikkeiden toimihenkilöt, alan opettajat ja oppilaat, kaikki kehitystyötä tekevät, suunnittelijat ja rakennuttajat.

Kerrotaan se myös kuvin

Rakennusalan ammattilaisille on samaan aikaan valmistunut työmaan kosteussuojauksesta diasarja, joka havainnollistaa konkreettisesti, mitä asioita työmaan kosteussujauksessa tulee ottaa huomioon. Samantyyppinen, sisällöltään hieman erilainen, diasarja on valmistumassa myös omakotitalonrakentajille.

Rakennusalan ammattilaisten diasarja on ladattavissa talkoiden nettisivuilta osoitteesta: Talkoissa nikkaroitua -sivustolta.

Maksullinen Ratu-kortti on saatavilla Rakennustiedon verkkokaupasta.

Lisätietoja:

Mittaviiva Oy
Anssi Koskenvesa
puh. 040 581 42 63, koskenvesa(at)mittaviiva.fi
www.mittaviiva.fi