Ohje homevaurioituneen rakenteen puhdistamiseen julkaistu

 

Kosteus- ja hometalkoot on julkaissut homevaurioituneen rakennusmateriaalin puhdistusohjeen rakenteille, joita ei voi homevaurioiden korjaamisen yhteydessä poistaa. Asiantuntijoiden yhteistyönä syntynyt ohje antaa kaivattua, käytännönläheistä tietoa erityisesti korjaustöiden suunnittelijoille ja työnjohdolle.

Kosteus- ja homevaurioituneen rakenteen puhdistamiseksi ei voida antaa yhtä yleispätevää ohjetta, mutta hyvä periaate on, että vaurioon johtaneet syyt tulee aina selvittää ja poistaa. Homevaurioituneen rakenteen puhdistus ei ole muista korjaustoimenpiteistä irrallinen osasuoritus. Myös vaurion laajuus ja korjaustoimien vaikutukset sisäilmaan on syytä selvittää tarkasti ennen korjaussuunnitelman tekoa. Homevaurioiden korjauksessa tulee aina pyrkiä puhtaaseen ja turvalliseen lopputulokseen.

Mukana hankkeessa on ollut asiantuntijoita mm. Työterveyslaitokselta, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta, Helsingin yliopistosta, VTT:ltä, ja Tukesilta. Ohje on vapaasti ladattavissa tästä tai Talkoissa nikkaroitua -sivustolta.

Lisätietoa:

Petri Hartikainen
puh. 044 718 5241
petri.mikael.hartikainen( at )kuopio.fi