Miten tehdään energiatehokas remontti ilman kosteus- ja homevaurioita?


Talkoot on aloittanut yhteistyön Pientalorakentamisen Kehittämiskeskuksen (PRKK) kanssa. Loppuvuoden aikana toteutettiin Kosteus- ja homeongelmien ennakointiin ja kosteusvaurioiden korjaamiseen ohjaava koulutuskiertue ympäri Suomea. Kiertue jatkuu ensi vuonna Remonttikoulun merkeissä.

Energiatehokas remontti & Kosteus ja hometalkoot -koulutustilaisuuksia järjestettiin yhdessä PRKK:n kanssa loppuvuodesta noin kymmenkunta eri puolella maata. Maksuttoman koulutuksen sisältö muodostui eri aikakausien rakennusten tyypillisten vaurioiden ja riskirakenteiden läpikäymisestä. Tilaisuuksissa perehdyttiin vanhojen rakenteiden kuntotutkimusmenettelyihin sekä niiden perusteella laadittuihin korjaussuunnitelmiin. Myös korjaustöiden toteutusvaihtoehdot ja korjaustyön laadunvarmistus ovat mukana ohjelmassa. Vuoden vaihteen jälkeen sama sisältö toteutuu viikonloppuisin järjestettävässä Remonttikouluissa.

”Koulutuksessa saa paljon tietoa vanhan talon remontoinnin pohjaksi. Mitkä rakenteet eri aikakausien taloissa ovat herkästi vaurioituneita, miten kosteusvaurioita syntyy ja miten ne vältetään. Miten korjataan energiatehokkaasti ja minkälaisia sopimuksia remontoidessa tarvitset. Koulutus on hyödyllinen jokaiselle pientalon remontoijalle”, kertoo tilaisuuksien sisällöstä talkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Tarkista PRKK:n koulutustarjonta ja paikkakunnat verkosta osoitteesta: http://prkk.fi/content/fi/11501/4833/4833.html

Lisätietoa koulutuksista:

Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus ry.
Toimitusjohtaja Mikko Juva
Puh. 0400-401 141
mikko.juva(at)prkk.fi
www.prkk.fi