Mistä apua?

YHA Kuvapankki / Pentti Hokkanen

 

Oheisista linkeistä löydätte yhteystietoja, tekijöitä ja informaatiota, mikäli tarvitsette apua sisäilma-asioissa tai mahdollisissa kosteus- ja homevaurioihin tai muihin sisäilmaongelmiin liittyvissä asioissa. Linkeistä löytyy neuvoja myös korjaamiseen sekä kiinteistöjen ylläpitoon.

FISE - sivuilta löytyy mm. pätevöityneet asuntokaupan kuntotarkastajat sekä pätevöityneet kuntoarvioijat. Sivuilta löytyvät myös pätevät suunnittelijat, työnjohtajat ja muut rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan pätevät henkilöt.

VTT - sivuilta löytyy mm. sertifioidut rakennusterveysasiantuntijat, sertifioidut rakenteiden kosteuden mittaajat sekä märkätilojen vesieristäjät.

Sisäilmaan ja rakennusten korjauksiin liittyvissä asioissa neuvontaa antavat myös oman kunnan terveydensuojeluviranomaiset sekä rakennusvalvonta ja kuluttajaneuvonta. Veteraanien ja vanhusten asuinkiinteistöjen korjausneuvontaa antaa erityisesti Vanhustyön keskusliitto.

Ympäristöterveydenhuollon järjestämistä kunnissa koordinoi Sosiaali- ja terveysministeriö www.stm.fi. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) www.valvira.fi ohjaa lainsäädännön toimeenpanoa ja valvontaa valtakunnallisesti.

Hengitysliitto ry - sisäilma- ja korjausneuvontapalvelua.

Asumisterveysliitto ry - sisäilma-asioiden neuvontapalvelua asumisterveysongelmissa.

Sisäilmayhdistys ry - sisäilma-asioiden neuvonta- ja koulutuspalvelua.

Kosteudenhallinta.fi - Koottua tietoa siitä miten rakennushankkeen eri vaiheissa tulee huomioida kosteudenhallinta työmaalla ja mikä osa-alue kuuluu kenellekin.

Korjaustieto.fi - kiinteistöjen kunnospidon - ja korjaamisen sekä neuvonnan verkkopalvelu.

Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus ry - rakennusalan neuvonta- ja koulutuspalveluja

Rakennustietokauppa - ohjekortit, oppaat, alan kirjallisuutta