Valtion kiinteistöt

 

Valtion kiinteistöissä on samanlaisia sisäilmaongelmia kuin muidenkin omistajatahojen kiinteistöissä. Myös rakennuskannan vanheneminen ja käyttötarpeiden muuttuminen aiheuttavat ongelmia. Kosteus- ja hometalkoiden tehtävänä on varmistaa, että talkoiden jälkeen valtion kiinteistöissä sisäilmaongelmiin suhtaudutaan vakavasti ja ne ratkaistaan nopeasti. Valtion kiinteistöistä halutaan esimerkki muille kiinteistönomistajille.

Kosteus- ja hometalkoissa valtion kiinteistöjä varten laaditaan suunnitelma siitä, miten niissä siirrytään ennakoivaan korjaamiseen ja huolelliseen ylläpitoon sisäilmaongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Kaikki valtion kiinteistöt pyritään ottamaan säännöllisten kuntotutkimusten ja ohjeistetun kiinteistöhuollon piiriin lähivuosina.

Valtion Senaatti-kiinteistöt on jo aloittanut työn omissa kiinteistöissään ja luonut mm. toimintamallit, ohjeet ja työkalut sisäilmaongelmien selvityksestä, korjauksen tiedottamisen hallinnasta ja onnistumisen seurannasta. Osana talkoita valtio pyrkii viemään Senaatti-kiinteistöjen kokemusten pohjalta hyviksi todettuja toimintamalleja muihin valtion kiinteistöihin ja tukemaan myös kuntien kehitystyötä yhteistyössä Kuntaliiton kanssa.

Lisätietoja
Johtaja Jukka Riikonen, Senaatti - kiinteistöt
jukka.riikonen(at)senaatti.fi
p. 0400 137 554